1/17/2005
a prayer to God

For all Christians and Jews reading this next passage, especially Cultural Christians and Cultural Jews, and all narrow minded fanatics of all religion, I ask you to not be too quick to condemn. Please open your mind a bit to understand this solemn prayer. Please take the time to listen.

Yahweh
Written and sung by U2
from the LP "How to Defuse an Atomic Bomb"
produced by Island Records
copyright © November 2004 U2
lyrics from sing365.com

Take these shoes
Click clacking down some dead end street
Take these shoes
And make them fit
Take this shirt
Polyester white trash made in nowhere
Take this shirt
And make it clean, clean
Take this soul
Stranded in some skin and bones
Take this soul
And make it sing

Yahweh, Yahweh
Always pain before a child is born
Yahweh, Yahweh
Still I'm waiting for the dawn

Take these hands
Teach them what to carry
Take these hands
Don't make a fist
Take this mouth
So quick to criticise
Take this mouth
Give it a kiss

Yahweh, Yahweh
Always pain before a child is born
Yahweh, Yahweh
Still I'm waiting for the dawn

Still waiting for the dawn, the sun is coming up
The sun is coming up on the ocean
This love is like a drop in the ocean
This love is like a drop in the ocean

Yahweh, Yahweh
Always pain before a child is born
Yahweh, tell me now
Why the dark before the dawn?

Take this city
A city should be shining on a hill
Take this city
If it be your will
What no man can own, no man can take
Take this heart
Take this heart
Take this heart
And make it break

And I still believe that all religion was originally meant to love. No matter what biggots may claim. We should all tell ourselves that.


Posted at 5:35:27 pm by ferdikom98

fERDI:)
January 20, 2005   11:01 PM PST
 
Actually, Yahweh itu adalah nama Tuhan dalam kepercayaan Yahudi, dan itu pun cuma huruf matinya doang (dalam bahasa Ibrani). Nama penuhnya adalah Elohim. Teorinya kalo lu nyebut namanya lu mati (!). Karena Kekristenan itu turunan dari Yudaisme, jadi bisa dibilang Yahweh adalah Tuhan-nya orang Kristen juga.

Tapi beberapa teolog Kristen berpendapat nggak ada lagi masalah nyebutin namanya karena 'kita' yang udah 'ditebus' udah memiliki 'hubungan Bapa-Anak' sehingga kita dilarang takut mencari kebenaran tentang Tuhan.

Dan ada pendapat bahwa Tuhan adalah Tuhan-nya seluruh manusia, bukan hanya sekelompok orang yang kebetulan berafiliasi dengan sebuah institusi sosial tertentu. Yang jadi masalah adalah apakah sang manusia konsisten dalam mencari Tuhan dan bukannya men-Tuhankan dirinya...

(alias 'ngaca)

Tentunya semua ini adalah kalo nggak salah :)

Gua agak kurang ngedalemin banget Judaisme, walau sebenarnya cukup sering kebetulan ketemu di sini-situ, selain juga pelajaran-pelajaran sekolah minggu. Dan (sekali lagi kalo nggak salah) ada tradisi kaum Yahudi untuk nggak pernah ngebiarin orang non-Yahudi sekalipun menatap kitab Torah (alias Taurat) mereka. Jadi ada baiknya lu google aja Sie buat lebih jelasnya...
sie
January 20, 2005   01:46 PM PST
 
yahweh itu kalo ga salah co dan ce dalam bahasa Yahudi bukan?... simbol balance gitu kaya yin yang... ini kalo ga salah gitu.. bener ga fer?
 

Leave a Comment:

Name


Homepage (optional)


Comments




Previous Entry Home Next Entry

I don't write intellectually. I write expressively. I don't claim to be accurate, fair or thorough. I don't wanna get stuck on certain topics. Though I sometimes do. But not that often. I'd like to expand. I wanna write more poems. But I'll only upload them if they're good. I only rant about my life's hardships if it will rescue just a little bit of my sanity. I'm saner than I make myself out to be, though.

If I am an OS kernel, and I just had a kernel dump, I'd imagine that the text in this blog is what it would more or less look like.

There. Do you get it?

   

<< January 2005 >>
Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
 01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

From my Google Reader

more at my links section
sidesection last edited 08/02/2005

blog creds


If you want to be updated on this weblog Enter your email here:



rss feed